ZMMS

Zagrebački maketarsko modelarski savez

ZMMS 2019.


ZMMS će, zajedno sa svojim udrugama, i u 2019. godini nastaviti organizirati škole maketarstva i modelarstva za početnike te napredne maketarske i modelarske tečajeve za modelare i maketare natjecatelje; radionice zrakoplovnog i raketnog modelarstva za početnike; školu željezničkog modelarstva i automodelarstva; radionicu izrade maketa građevina s obnovljivim izvorima energije te tečaj za radio-upravljive modele automobila, brodova i bespilotnih letjelica – dronova.

Pripremit će i održati “14. Kup Zagreb” u maketarstvu (međunarodno natjecanje) u predvorju NSK; 11. FAZ – Festival autića Zagreb (međunarodni susret skupljača autića te auto-maketara i modelara); godišnju izložbu ZMMS-a i klubova te prigodne izložbe u prostorima zagrebačkih škola i mjesnih odbora u suradnji s vijećima gradskih četvrti i braniteljskim udrugama. Savez će sudjelovati s programom zrakoplovnog modelarstva početkom lipnja na Danima Trnja, te s izložbom  maketa na temu Domovinskog rata u prigodi obilježavanja Dana branitelja Grada Zagreba.

Tradicionalno, posebna izložba maketa i modela bit će postavljena u okviru zrakoplovno-tehničke manifestacije “Susreti za Rudija” u Gornjoj Stubici.

Članovi Saveza i njegovih klubova sudjelovat će na više maketarskih i modelarskih natjecanja u zemlji i inozemstvu, na kojima su i dosad postizali zapažene rezultate.