ZMMS

Zagrebački maketarsko modelarski savez

8. FAZ – Festival Autića Zagreb


Diecast sekcija maketarskog kluba “David Schwarz” iz Zagreba, okupljena oko tematskog internetskog foruma www.autici.net, organizirala je već osmo službeno međunarodno okupljanje sakupljača modela automobila, poznato pod nazivom FAZ – Festival autića Zagreb. Na druženju u prostorijama Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza (Voćarska 71) i u vanjskom prostoru Mjesne smouprave Voćarska u Zagrebu, u subotu 04. Lipnja 2016, sudjelovati su kolekcionari i ljubitelji modela automobila iz svih dijelova Hrvatske: Zagreba, Varaždina, Karlovca, Osijeka, Splita, Novog Vinodolskog, Trogira, Dubrovnika, Rijeke, Virovitice i Bjelovara, kao i gosti iz Slovenije, Srbije, Austrije, B i H, Mađarske i Francuske. Posjetitelji su mogli razgledati tematsku izložbu modela u raznim omjerima, a zainteresirani maketari kupiti ili prodati alat .

Glavne teme ovogodišnjeg skupa, koji je održan uz financijsku potporu Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, bile su obljetnice legendarnih i popularnih automobila –BMW. BMW modeli su bili prisutni u svim omjerima, uključujući, dakako, i 1:1, a pored njih bilo je izloženo i nekoliko zanimljivih i lijepih oldtimera.

Pored više od 200 kolekcionara i oko petstotinjak posjetitelja, susret kolekcionara otvorila je predstavnica Vijeća gradske četvrti Gornji grad-Medvešćak, gđa Nada Boban .