ZMMS

Zagrebački maketarsko modelarski savez

Zagrebački maketari uspješni u Sisku


Maketari Maketarskog kluba “Slavoljub Penkala” su u jakoj konkurenciji osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju u najatraktivnijim kategorijama na natjecanju i okupljanju maketara “LEONARDO KUP” održanom 14. lipnja 2014. u Sisku .

Pored njih, na natjecanju su sa svojim maketama sudjelovali, u gotovo svim natjecateljskim kategorijama, i članovi maketarskih klubova “David Schwarz” i “Savica” iz Zagrebačkog maketarsko-modelarskog saveza koji su također osvojili medalje u nekoliko kategorija.

Maketarski klub Sisak kao organizator za natjecatelje je priredio i zanimljivu izložbu militarije te im je omogućio razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti grada Siska.

Jednodnevno natjecanje i druženje također je bila i prilika maketarima iz gotovo svih hrvatskih klubova da razmijene praktična maketarska iskustva te da se bolje međusobno upoznaju. Zagrebački maketarsko-modelarski savez iskoristio ga je i za izražavanje zahvale sisačkim maketarima za njihovo sudjelovanje na 9. zagrebačkom kupu koji je u svibnju ove godine održan u Zagrebu.

{extravote 42}