ZMMS

Zagrebački maketarsko modelarski savez

ZMMS sudjelovao na Danima tehničke kulture na Bundeku


ZMMS je sa svojim članicama u izložbenom prostoru velikog šatora na Bundeku izložio makete i modele koje su tijekom godine izradili polaznici maketarskih i modelarskih tečajeva. Brojni posjetitelji su razgledavali izloške te su se na info pultu informirali o radu klubova ZMMS.

ZMMS je prezentirao plastično maketarstvo, demonstrirao offroad modele, radioupravljive automodele, zrakoplove i brodove. Nekada najatraktivnije tehničke djelatnosti – maketarstvo i modelarstvo, koje su okupljale brojne generacije u svakoj životnoj dobi, danas je u procesu oživljavanja kroz ZMMS. Zbog brojnih, posebno povijesnih okolnosti oslonjenih na munjeviti razvoj tehnologije i serijsku proizvodnju, među maketarima i modelarima preostao je mali broj onih koji dugotrajnim strpljivim radom okončaju svoj rad i izlože ga javnosti. Najustrajnijima tradicionalno su se pokazali raketni modelari zbog čije upornosti u organiziranju aktivnosti, prikupljanju sredstava i ulaganja u alate, moderne materijale i literaturu, ova djelatnost ponovno privlači pažnju.

U izložbenom prostoru je uspješno odžana zrakoplovno-modelarska radionica izrade jedrilica od balze. Radionicu su pohađala brojna djeca i mladi posjetitelji izložbe. Veći broj djece i mladih je iskazao interes za učlanjenje u maketarsko-modelarske klubove ZMMS kako bi pohađali napredne maketarsko-modelarske tečajeve u organizaciji ZMMS.

{extravote 28}