ZMMS

Zagrebački maketarsko modelarski savez

Zagrebački maketari uspješni u Mađarskoj


Maketari zagrebačkoga Maketarskog kluba “Slavoljub Penkala” u jakoj su međunarodnoj konkurenciji osvojili dvije zlatne i jednu srebrnu medalju te tri posebne nagrade na jednom od najvećih europskih ovogodišnjih natjecanja i okupljanja maketara “Moson model show” održanom u mađarskom gradu Mosonmagyarovar od 19. do 21. travnja 2013.

Pored njih, na natjecanju su svojim maketama sudjelovali, u gotovo svim natjecateljskim kategorijama, i članovi maketarskih klubova “David Schwarz” i “Savica” iz Zagrebačkog maketarsko modelarskog saveza.

Natjecanje je pratio i dobro organiziran sajam na kojem su najvažniji europski proizvođači ponudili na prodaju makete, maketarski pribor i opremu svim prisutnim natjecateljima i posjetiteljima. Mađarski organizatori za njih su priredili i zanimljivu izložbu starodobnih automobila te im omogućili razgledavanje kulturno-povijesnih znamenitosti grada Mosonmagya­rovara.

Dvodnevno natjecanje i druženje bilo je također i prilika maketarima iz gotovo svih europskih zemalja da razmijene praktična maketarska iskustva i da se bolje međusobno upoznaju. Zagrebački maketarsko-modelarski savez iskoristio ga je i za poziv svim sudionicima da sudjeluju na 8. zagrebačkom kupu koji će se u svibnju ove godine održati u Zagrebu.

    

{extravote 18}